ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Підпал сухої рослинності біля держкордону - злочин проти держави

За повідомленням Луцького прикордонного загону від Прикордонного Уповноваженого Республіки Білорусь Пінської ділянки 28.02.2019 року зафіксовано горіння сухого трав'яного покриву на території України у напрямку Нижній Теребежов (РБ) - Городище (Україна). Шляхом спостереження було встановлено, що вздовж державного кордону по території України на відстані до 300 метрів від державного кордону на гужовій підводі рухалась невідома особа та здійснювала підпал сухої трави.

В результаті зазначених дій було створено осередок загоряння, що розповсюдився територією України до державного кордону загальною протяжністю до 2 кілометрів від прикордонного знаку № 0706 до прикордонного знаку № 0700. Перешкоди на державному кордоні у вигляді меліоративного каналу та ділянки зораної смуги не допустили його подальшого розповсюдження на територію Республіки Білорусь, а обкопані ділянки ґрунту навколо прикордонних знаків перешкодили їх пошкодженню.

Подібні підпали сухої трави місцевим населенням поблизу державного кордону можуть стати неконтрольованими, а суха та вітряна погода сприяє їх переростанню у стихійні лиха із загрозою подальшого розповсюдження пожеж на суміжну сторону та пошкодження прикордонних знаків.

Подібний випадок підпалу сухої трави місцевими мешканцями мав місце 11.02.2019 року та призвів до пошкодження прикордонного знаку № 0549А.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.