ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Створення Українсько-Білоруського транскордонного біосферного резервату «Прип’ятське Полісся»

 

Житомирською, Рівненською, Волинською обласними державними адміністраціями 23-24 грудня 2019 р. організовано і проведено зустрічі щодо створення транскордонного біосферного резервату ЮНЕСКО «Прип'ятське Полісся».

Анастасія Драпалюк, начальник відділу Мінекоенерго, яка є Головою робочої групи з Української сторони, повідомила присутніх про те, що робота із створення біосферного резервату буде координуватися міністерством за фінансової підтримки Українського товариства охорони птахів в рамках проєкту «Полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших у Європі природних регіонів», робота в областях буде проводитись за сприянням облдержадміністрацій. Особливо наголошено на тому, що біосферний резерват – це не заповідник, а лише територія, де люди добровільно заявили про намір привести свою діяльність у відповідність до принципів сталого розвитку. Такі території із понад 120 країн світу об’єднані у світову мережу біосферних резерватів (UNESCO World Network of Biosphere Reserves). В Україні діє 8 біосферних резерватів. Всі вони відповідають доволі жорстким критеріям: мають добре збережену природу, потенціал для розвитку та мають здобутки, щоб ними поділитися.

Конкретна робота на місцях буде розпочата вже у січні, шляхом проведення круглих столів і зустрічей, де будуть визначенні природні та культурні цінності майбутнього біосферного резервату, а також їх загрози та конкретні меж біосферного резервату.

Більш детальна інформація щодо створення Українсько-Білоруського транскордонного біосферного резервату «Прип’ятське Полісся» на даному сайті у рубриці „Прес-релізи” 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.