ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

22-23 березня 2011 р.

22-23 березня  2011 р. громадська організація Регіональний екологічний центр "Волинь" у Рівненському будинку вчених проводила науковий семінар з проблем охорони та відтворення іхтіофауни Рівненської області та презентації  нового проекту під назвою «Проект по створенню  науково-освітнього комплексу з охорони та відтворення іхтіофауни Рівненської області», який реалізується у рамках Програми малих грантів Глобального екологічного фонду.
Регіональний екологічний центр "Волинь" - громадська організація екологічного та просвітницького спрямування, яка з 2009 року реалізувала ряд природоохоронних проектів на теренах Рівненської області. Даний проект є наступним і найскладнішим у цьому переліку.
Загальна мета і завдання проекту
 - створення демонстраційного міні-цеху із відтворення та вирощування цінних видів аборигенної іхтіофауни (сазан, лящ, лин, сом, щука) в межах Рівненської області для потреб проведення екскурсій, семінарів, конференцій та навчальних практик студентів екологів, іхтіологів та рибоводів вищих навчальних закладів Західної України.

- проведення іхтіологічних досліджень аборигенної іхтіофауни Рівненщини та видання Кадастру риб Рівненської області.
В ході реалізації проекту передбачається:
  Будівництво міні-цеху із відтворення та вирощування цінних видів аборигенної іхтіофауни буде впроваджено в межах ВАТ «Рівненська рибоводно-меліоративна станція» шляхом будівництва спеціального приміщення для інкубаційного цеху та цеху підрощування та закупівля необхідного обладнання: інкубаційні апарати, басейни для підрощування молоді риб та утримування плідників, трубопроводи. У тому числі передбачене будівництво  не капітального приміщення для утримання плідників аборигенних риб та їхньої молоді.
В ході реалізації проекту будуть проведені семінари та конференції провідних науковців в галузі рибництва, іхтіології та екології.
Для підтримання роботи  міні-цеху та отримання практичних навичок будуть проводитись екскурсії та навчальні практики студентів.
До реалізації проекту будуть залучені науковці Національного  університету водного господарства та природокористування і Млинівського державного  технікуму ветеринарної медицини. Кінцевим етапом виконання проекту є проведення комплексних іхтіологічних досліджень аборигенної іхтіофауни Рівненської області та видання Кадастру риб Рівненської області.
Метою наукових досліджень є вивчення біорізноманіття риб та просвітницька діяльність. Дослідження будуть проведені  з залученням ВАТ «Рівненська РМС». Передбачається, що міні-цех з відтворення аборигенних видів риб після завершення проекту буде функціонувати у складі виробничих потужностей ВАТ «Рівненська РМС» без зміни свого призначення. ГО РЕЦ «Волинь» планує і в подальшому використовувати даний демонстраційний комплекс для підвищення кваліфікації кадрів рибної галузі та розвитку науково-освітнього процесу. В рамках семінару були проведені плідні і цікаві зустрічі з науковцями, практиками рибної галузі, студентами та аспірантами з питань біолого-екологічних проблем іхтіофауни світу та нашого регіону, медичнчних аспектів використання водних біоресурсів, прогресивних технологій рибництва і рибальства, освітянських проблем та інших злободенних викликів сьогодення.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.