ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин

 

Всесвітній день захисту тварин - 4 жовтня - наголошується в день пам'яті Святого Франциска Ассизського (він помер 4 жовтня 1226 року), релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на землі. Трепетне відношення до будь-якого прояву життя, до всіх істот, що живуть, здатність співчувати і відчувати їх більш гостріше своєю власною зробили його святим, шанобливим у всьому світі. Рішення відзначати Всесвітній день тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху захисту природи, який відбувався у Флоренції в 1931 році.

Всесвітній День захисту тварин покликаний об'єднувати зусилля людей в збереженні тваринного світу нашої планети і в захисті прав домашніх тварин. На сьогоднішній день у багатьох кранах світу існують організації, які захищають тварин та відновлюють флору і фауну нашого світу.

У нашій країні цей день відзначається десь з 2000 року. Але перші зрушення щодо захисту прав тварин відбулись, коли в Україні було прийнято ряд законів "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про тваринний світ", "Про охорону навколишнього природного середовища".

Як ніколи актуально в цей день підняти питання про поводження з безпритульними тваринами, адже за визначенням безпритульні тварини - це домашні тварини, що залишилися без догляду людини або утворили напіввільні угруповання, здатні розмножуватися поза контролем людини.

Хочемо зосередити увагу громади на те, що проблеми безпритульних тварин - не є проблемами самих тварин, це проблеми людей, суспільства, яке в свій час вилучило цих тварин з дикої природи, приручило їх, а потім безвідповідально викинуло на вулиці, цим самим залишивши їх без контролю
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.