ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Конкурс "Зелені перлини"

Міжнародна благодійна організація „Екологія-Право-Людина” запрошує учнів шкіл долучитись до конкурсу „Зелені перлини”, метою якого є залучення учнівської молоді до вивчення існуючих об’єктів природно-заповідного фонду і збору інформації про об’єкти, що заслуговують на заповідний статус.

На території України створено понад вісім тисяч об’єктів природно-заповідного фонду проте для більшості областей ніколи не видавались довідники природно-заповідного фонду, відсутні спеціальні інтернет-сайти. Зацікавленій людині - допитливому школяру, краєзнавцю або навіть досвідченому науковцю–практично неможливо знайти інформацію про більшість заповідних об’єктів України.

Вже зараз активісти-природоохоронці розпочали створення інтернет-сайтів про природно-заповідні об’єкти кожної області. Першими такі сайти створені для Київської (http://pryroda.in.ua/kyiv-region), Херсонської (http://pryroda.in.ua/kherson-region)та Луганської(http://pryroda.in.ua/lugansk-region) областей. Планується створити аналогічні інтернет-довідники для всіх інших областей.

Зважаючи на це, МБО „Екологія-Право-Людина” запрошує учнів та викладачів шкіл долучитись до вивчення природних перлин вашої області, зважаючи на обсяг роботи, в цьому році оголошений конкурс для Львівської, Київської, Сумської та Черкаської областей. Учасниками можуть бути школи, класи, гуртки, окремі учні. В рамках конкурсу планується 2 етапи: квітень-травень (1 етап) та червень-вересень (2 етап).

Для підготовки матеріалів конкурсу, учасникам необхідно дізнатись, які заказники, пам’ятки природи або інші природоохоронні території розміщені в околицях вашого населеного пункту, обстежити його (тут важливо звернути увагу на наявність охоронного знаку на території, на наявність сміття, рубок та загальний стан об’єкту), сфотографувати та розпитати про його історію у родичів, старожилів населеного пункту. Окремо слід звернути увагу на види рослин і тварин, списки яких є цінним додатком до опису території.

Для участі у конкурсі треба до 30 травня (1 етап) або до 30 вересня (2 етап) надіслати на електронну адресу –pzf.regions@gmail.com,або у спеціально створені у соцмережах групи (http://vk.com/konkurspzf, https://www.facebook.com/groups/konkurspzf/).

Всі файли, що надсилаються на конкурс (як тексти, так і фото або інші додатки), просимо називати прізвищем учасника та назвою заповідного об’єкту.Всі надіслані матеріали з часом будуть додані до інтернет-сайтів про заповідні території ваших областей, про що всіх учасників буде повідомлено. Переможці конкурсу будуть нагороджені тематичними призами.

 На жаль, далеко не біля кожного села є природоохоронні території. Це не значить, що вихованці шкіл не можуть залучитись до конкурсу, не залежно від того, чи наявні поряд з населеним пунктом існуючі заповідні території, в рамках конкурсу можна підготувати опис та фотографії пам’ятки природи, яку б хотіли зберегти учасники.

Додаткову інформацію можна отримати за контактами: Василюк Олексій,

097-1000-473, vasyliuk@gmail.com а також на сайті http://pryroda.in.ua/konkurs-pzf

 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.