ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Всесвітній день біорізноманіття

 

    Щороку 22 травня  світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних націй у 2000році на  55 сесії на честь прийняття 22травня 1992року Конвенції про біорізноманіття.

       Головне завдання Міжнародного дня біорізноманіття - привернути увагу громадськості до проблеми безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни.

       Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття - „Біорізноманіття для сталого розвитку” - обрана з метою зосередження зусиль міжнародного співтовариства для встановлення цілей сталого розвитку та визнання значимості біорізноманіття для досягнення сталого розвитку.

      У Стратегічному  плані зі збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки (м.Нагоя, Японія, 2010), збереження і стале використання біорізноманіття розглядаються як одна з можливостей для досягнення сталого розвитку. Саме тому в 20-и Цільових завданнях Айті щодо збереження та сталого використання біорізноманіття  передбачається не тільки  збереження біорізноманіття, але й усунення основних причин його втрати шляхом включення тематики біорізноманіття в галузеві плани і програми.

         Генеральною асамблеєю ООН період з 2011 по 2020 роки проголошено Декадою ООН з біорізноманіття. Головною ціллю декади є сприяння реалізації Стратегічного плану зі збереження і сталого  використання біорізноманіття на 2011-2020 роки та Цільових завдань Айті.

         Міжнародний день біорізноманіття це ще одна нагода звернути увагу на актуальні проблеми збереження біорізноманіття. Щороку міжнародна спільнота відзначає цей день низкою заходів - проведенням тематичних семінарів, конкурсів, виставок, зустрічей, просвітницьких  та інформаційних кампаній.      

 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.