ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Нарада в Мінприроди України

     27 червня 2017 року у Мінприроди відбулася нарада щодо створення національного природного парку - «Нобелівського». У заході взяли участь представники Департаменту з питань заповідної справи, Управління лісового господарства та відтворення лісів Держлісагентства, Управління охорони та використання земель сільгоспризначення Мінагрополітики, департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА.
     Зокрема, на нараді відмітили, що на сьогодні досягнуто домовленостей щодо включення до складу НПП «Нобельський» земель ДП «Володимирецьке лісове господарство» площею 3677,0 га та ДП «Зарічненське лісове господарство» площею 4590,7 га з вилученням та наданням у постійне користування Парку.
     За результатами наради було ухвалено рішення звернутися до Мінагрополітики та Держлісагентства з проханням розглянути питання включення до складу національного природного парку «Нобельський» території гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Острівський» (ДП «Зарічненський лісгосп» в межах Острівського лісництва кв. 14-34, та в межах Локницького лісництва кв. 58, 59, 61, 62 площею 2168 га) та загальнозоологічного заказника місцевого значення «Мутвицький» (ДП «Зарічненський лісгосп» в межах Мутвицького лісництва, кв. 1-13, 19-43, 47 площею 3985 га).
     Учасники заходу відзначили, що враховуючи попередній досвід при створенні національних природних парків залишається низка проблем в управлінні існуючими територіями та об’єктами природно-заповідного фонду, які пов’язані із неузгодженістю законодавства у сфері лісового господарства та природно-заповідного фонду, незавершеністю адміністративної реформи в частині передачі повноважень з питань природно-заповідного фонду від територіальних органів Мінприроди до місцевих органів влади та недосконалий Закону України «Про природно-заповідний фонд України», що призводять до непрогнозованості у режимі використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.