ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

До відома громадськості

Відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 №322 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу”, з 1 квітня до 15 червня оголошується «сезоном тиші» – у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Згаданим законом до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад віднесено прийняття рішень про оголошення в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами "сезону тиші" з обмеженням господарської діяльності та добуванням об’єктів тваринного світу.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.