ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Міжнародний день біорізноманіття та Всесвітній день мігруючих птахів

Відповідно до резолюції ООН від 14.12.2009 р. щодо Конвенції про біологічне різноманіття, 2010 рік в Україні проголошено Міжнародним роком біорізноманіття. Одним з головних завдань, визначених на 2010 рік, є ефективне припинення втрат біорізноманіття на глобальному, регіональному та національному рівнях.

У загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах Рівненської області було організовано ряд заходів, приурочених Всесвітньому дню мігруючих птахів та Міжнародному дню біорізноманіття.

У загальноосвітніх навчальних закладах Костопільського району були проведені еколого-просвітницькі заходи, спрямовані на вивчення біорізноманіття. Проведено конкурси творчих робіт, екскурсії „Осінь приходить  у ліс", конкурс читців-декламаторів „Життя в гармонії з природою", гру „Цікава зоологія", інтелектуальне шоу „Еврика",  виготовлені і розповсюджені серед школярів листівки „Охороняй природу рідного краю". Учнями шкіл Костопільського району заготовлені корми для підгодівлі зимуючих птахів.

У всіх школах міста Острога пройшли конкурси творчих робіт, віршів, малюнків, оповідань про птахів. Проведено екологічну конференцію „Увійди у світ природи", виховні години „Себе я бачу в дзеркалі природи", „Душа природи чуйна і ласкава", випущені екологічні вісники.     

У дослідницькому проекті „Сторінками Червоної книги" учні Острозького навчально-виховного комплексу „Школа І-ІІІ ступенів-гімназія" охарактеризували природно-екологічні умови мішаних лісів. Цікаві фотороботи  представили учні 7-9 класів на конкурс „Птахи очима фотографа - любителя", у яких відобразили пернатих друзів. Пройшли природоохоронні акції „Годівничка" та „Нагодуй горобчика", які сприяли вихованню в учнів ціннісного ставлення  до птахів, проведенню широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни, розвитку гуманного ставлення до птахів.

У навчальних закладах Гощанського району проведено анкетування школярів „Що ми знаємо про біорізноманіття?"; круглий стіл для учнів 6-9 класів на тему „Як зберегти біорізноманіття?"; конкурс на кращий твір „Чому плаче ластівка і всихає вишня"; конкурс плакатів на тему „Міжнародний рік біорізноманіття - це час дій на благо охорони і збереження природи"; виховні години „Різноманітність рослинного та тваринного світу Гощанщини",  „Про мігруючих птахів: цікава статистика", „Як поводитись у природі під час гніздування птахів", „Пам'ятники птахам"; конкурси малюнків „Мій улюблений мігруючий птах", „У царстві птахів", „Збережемо світ навколо нас"; вікторини „Справжній природознавець", „Кращий знавець мігруючих птахів"; ділові ігри „Що таке біорізноманіття", „Червона книга України"; гру-подорож для молодших школярів „Як поживаєш, пташечко?"; екологічний бумеранг „Подорож у світ пернатих"; конкурс стіннівок  „Біорізноманіття - основа життя на Землі та добробуту людини".

Члени екологічного клубу „Веселка" Млинівського району підготували лекцію „Шануйте пернатих друзів"; учні шкіл організували фотовиставку „Птахи моєї місцевості". Вихованці екологічного гуртка „Зелений гомін"   зібрали матеріали і оформили альбом „Мігруючі птахи мого краю".

У навчальних закладах Сарненського району проведено виставки малюнків, проекти-презентації „Мігруючі птахи рідного краю. Проблеми міграції", освітні проекти-презентації „Інвазивні види Рівненщини", виставки малюнків „Птахи - наші друзі", вікторини „Мігруючі птахи".

Члени клубу „Зоолог" комунального закладу „Станція юних натуралістів" Рівненської обласної ради організували та провели свято „Мігруючі птахи - посли біорізноманіття", підготували пізнавальні повідомлення про пернатих друзів та тематичну виставку, на якій представили плакати, малюнки про перелітних птахів.

Школярами міста Рівного оформлено фотовиставки та журнали спостережень за мігруючими птахами,  підготовлено  кросворди „Рідні птахи Рівненщини", „Птахи культурних ландшафтів", випущено радіопередачі „Зумій побачити красу".  Для учнів молодших класів старшокласники прочитали лекції про значення, охорону та приваблювання птахів. У бібліотеках шкіл організовано виставку книжково-ілюстративного матеріалу, присвяченого охороні птахів.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.