ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

12-13 липня 2011 р.

12-13 липня 2011 р. в м. Рівне пройшла третя сесія Стратегічної ради міста Рівне та регіону, на якій було присутні понад 95 представників державних структур, громадські організації, освітяни, активна громадськість області та представники муніципалітетів сусідніх областей. Сесія організована міською радою та Рівненською облдержадміністрацією за підтримки Проекту ЄС „Підтримка сталого розвитку в Україні”. Метою заходу є визначити проекти для створення регіональної стратегії і плану сталого розвитку регіону.
Рівненська область одна з чотирьох областей України, де впроваджуються пілотні проекти сталого розвитку за підтримки Європейського союзу. Згодом цей досвід буде перенесено на всі регіони країни.
Основними напрямками розвитку регіону визнано розвиток транзитного потенціалу й туризму області, інтенсивний розвиток агропромислового комплексу та розвиток освіти у відповідності до вимог сучасності. Рівненщина – аграрний регіон, як зазначив Олексій Губанов – заступник голови облдержадміністрації, і проблема в тому, що освіта і наука не здатна забезпечити агропромисловий комплекс області фахівцями відповідного рівня.
В зв’язку з чим у робочих групах було обговорено ряд ключових питань: чи не порушить екологічний та соціальний баланс ефективний розвиток транзитного потенціалу області; чи інтенсивний розвиток агропромислового комплексу не зруйнує традиційне село; який взаємозв’язок освіти і агропромислового комплексу регіону і як забезпечити агропромисловий комплекс області спеціалістами відповідного рівня тощо.
За результатами обговорення прийнято ряд ідей проектів, які будуть відібрані установчим комітетом для включення до плану сталого розвитку регіону. Серед основних проектів слід зазначити створення лонгвістичного центру, що працюватиме з продукцією агропромислового комплексу, розвиток сільського зеленого туризму, відродження у районах краю гуртків профорієнтації та ремесел, створення проектної групи на базі аграрного коледжу з дослідження проблем і надання пропозицій в аграрній сфері тощо.
Крім того, на сесії проведено експеримент – через Інтернет зв’язок обговорення регіональної стратегії транслювалось на декілька міст Волинського регіону (Рівненської, Волинської, Житомирської області).

 Rivne_sesiya_1.jpg Rivne_sesiya_3.jpg 
    

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.