ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Круглий стіл щодо будівництва малих ГЕС

11 грудня 2014 року об 11 год. в департаменті екології та природних ресурсів (м. Рівне, вул. Толстого, 20) відбулось засідання круглого столу з обговорення питання законодавчо-нормативного врегулювання екологічної доцільності і допустимості будівництва малих гідроелектростанцій на території області.

До участі у круглому столі приймали участь представники Рівненського обласного управління водних ресурсів, держекоінспекції у області, департаменту ЖКГ, енергетики і енергоефективності, науковці Національного університету водного господарства і природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, предстаники громадських організацій - ММГО "Екоклуб", МБО "Екологія-Право-Людина", Благодійної місії „Православне діло", клубу туристів „Обрій", ГО „Дрім  Лайф" та проектної організації ПП "Рівнегідропроект" тощо.

 Головні питання на круглому столі:   розглядалось звернення Національного екологічного центру України про законодавче врегулювання питання щодо будівництва малих ГЕС з метою збереження природних ресурсів; обговорювалось питання щодо запровадження мораторію на будівництво ГЕС в межах області до вирішення питання законодавчо-нормативного врегулювання екологічної доцільності і допустимості такого будівництва.

Громадськість області прийняла рішення звернутись до Рівненської об­ласної ради щодо розгляду питання запровадження тимчасового мораторію на будівництво малих ГЕС в області до врегулювання питання на законодавчому рівні та ініціювати проведення круглого столу виключно щодо будівництва малої ГЕС на р. Случ біля с. Губків Березнівського району.

Більшість науковців висловили свої пропозиції, щодо необхідності розроблення та врахування схем  комплексного використання водних ресурсів річкового басейну, які включають природоохоронні заходи й схеми енергетичного використання водотоку, при проектуванні гідроелектростанцій в області 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.