ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Представлення наукових досліджень р.Устя

27 листопада 2018 року науковцями Національного університету водного господарства та природокористування за ініціативи Рівненської обласної адміністрації представлено результати наукових досліджень з відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Устя.

Участь у презентації взяли представники Здолбунівської, Рівненської райдержадміністрацій, Рівненської міської ради, структурних підрозділів облдержадміністрацій, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, громадських організацій.

В ході дослідження розроблено концепцію відновлення басейну р. Устя, що передбачатиме розробку плану заходів із захисту водної екосистеми від забруднення, збереження ландшафту, забезпечення екологічно-безпечних умов для населення і прогнозовані результати від їх застосування та напрацьовано коротко-, середньо-, довгост­рокові заходи і роботи для послідовного та ефективного відновлення стану річки.

За результатами проведених досліджень департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації розроблено проект доручення голови Рівненської облдержадміністрації, яким передбачено:

-        вивчити питання створення басейнової ради р. Устя та необхідності розроблення районних програм із зазначеного питання;

-        провести аналіз встановлення прибережних захисних смуг та дотримання природоохоронного режиму земель басейну річки Устя на території Здолбунівського та Рівненського районів;

-        розробити План з організації виконання компенсаційних заходів щодо покращення гідрологічного стану річки та  підготувати проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо його затвердження.

Кошти на виконання заходу „Наукові дослідження з відновлення і підтримки сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану  р. Устя” виділено з обласного природоохоронного фонду в сумі 180 тис. грн.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.