ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

2 лютого Всесвітній день водно-болотних угідь

У 2015 році за пропозицією Рамсарської конвенції Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під девізом „Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього", що підкреслює важливість водно-болотних угідь для забезпечення сталого розвитку людства та збереження біосфери в цілому.

Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів, відома під назвою „Рамсарська конвенція" за назвою міста заснування - Рамсар, що знаходиться в Ірані. Рамсарська конвенція розпочала свій відлік 2 лютого 1971 року і у 2015 році святкує свою 44 річницю.

Кожна країна - Договірна сторона Конвенції має заявити до Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення принаймні одне своє угіддя і взяти його під охорону. Нині зазначений Перелік включає 2186 водно-болотних угідь, загальною площею 208,449 млн. га.

Україна поновила своє членство в конвенції у 1996 році та входить в число 168 країн - Договірних сторін Конвенції. У межах територій природно-заповідного фонду України знаходяться 33 водно-болотні угіддя міжнарод­ного значення, загальною площею біля 678 тис. га.

У Рівненській області в Дубровицькому районі на території Рівненсь­кого природного заповідника знаходиться торфово-болотний масив „Пере­броди", площею 12,7 тис. га, який 29 липня 2004 р. був включений до переліку водно-болотних угідь міжнародного значення згідно Рамсарської конвенції, головним чином як середовище існування водоплавних птахів.

Крім того, на території Рівненського заповідника знаходяться ще три водно-болотних угіддя „Коза-Березина", „Сомине" та „Сира Погоня", які відіграють важливу роль для природоохоронної діяльності і є перспективними для включення до Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення.

Більш детальна інформація про водно-болотні угіддя Рівненської області надана у розділі "прес-релізи"

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.