ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Водно-болотні угіддя Рівненщини набули статусу міжнародного значення

Секретаріат  Рамсарської конвенції  листом від 29 листопада 2016 року за номером SG2016-140 повідомив про включення українських водно-болотних угідь "Болото Сира Погоня" та "Болото Сомине" включено до Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення. Зазначені водно-болотні угіддя  знаходяться в межах Рівненського природного заповідника.

Такому рішенню передувала тривала та складна робота з дослідження стану екосистем та біорізноманіття водно-болотних угідь, визначення його відповідальності критеріям  Рамсарської конвенції, підготовки інформаційних описів, прийняття відповідних рішень на місцевому та державному рівнях, які були підтвердження розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року №818-р "Про погодження надання водно-болотним угіддям статусу водно-болотних угідь міжнародного значення".

Урочисте вручення Рівненському природному заповіднику відповідних сертифікатів відбудеться 2 лютого 2017 року у Міністерстві екології та природних ресурсів України під час засідання Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відтворення водно-болотних угідь України.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.