ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Підсумки проведення Дня довкілля-2018

За період проведення Дня довкілля в рамках Всеукраїнської акції „За чисте довкілля” органами місцевого самоврядування та виконавчої влади організовано та забезпечено проведення дня благоустрою територій населених пунктів області.

21 квітня 2018 року під час проведення Дня довкілля впорядковано та приведено до належного естетичного та санітарного стану 696,7 га при будинкових територій, 526,99 тис. м2 газонів та квітників, встановлено 16 нових та відремонтовано 622 існуючих дитячих майданчиків, ліквідовано 418 несанкціонованих сміттєзвалищ, вивезено 5356 м3 побутових відходів, зібраних на цих сміттєзвалищах, висаджено 14,5 тисяч саджанців дерев та 7,3 тисяч саджанців кущів.

До участі в заходах з проведення Дня довкілля територій населених пунктів області було задіяно 3003 колективи підприємств, організацій, установ незалежно від форми власності, громадськість. Загалом в дні благоустрою взяло участь 69454 осіб.

Керівний склад обласної державної адміністрації, її структурні підрозділи, територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в день суботника проводили опоряджувальні роботи з благоустрою на п’яти об’єктах м. Рівне: пагорбі Слави та прилеглої до нього паркової зони, парку Молоді (Лебединку), скверах Ювілейний, Пляжний, пагорб біля 5-ої школи, схилу біля приміщення облдержадміністрації та обласної ради . До загально­української толоки долучилися понад 500 рівненських держслужбовців.

Крім того в рамках Дня довкілля проведено Всеукраїнську екологічну акцію „Посади дерево миру”. У парку „Лебединка” департамент екології та природних ресурсів висадив 20 дубів. Мета акції була привернути увагу українців до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.

Рівненській держтелерадіокомпанії, редакторам обласних та районних засобів масової інформації надано прес – анонси та статті щодо проведення даної акції. У місцевих друкованих та електронних засобах масової інформації оприлюднено низку інформаційних повідомлень щодо проведення акції „День довкілля” та заборони спалювання рослинних рештків в результатів проведення заходів з благоустрою. Окрім того, Рівненською обласною державною телерадіокомпанією широко висвітлено хід підготовки та прове­дення в області щорічних Всеукраїнських акцій „День довкілля”, „За чисте довкілля".

 

 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.