ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Науково-практична конференція щодо поводження з відходами

30 січня 2020 року у обласній ради відбулась науково-практична конференція на тему „Чисте довкілля – здорове життя: важливість переробки та сортування відходів як запорука екологічної безпеки”.

На заході виступили представники влади та науковці щодо шляхів вирішення проблеми переробки відходів у області. Зокрема, означено питання сортування побутових відходів, використання альтернативного палива із ТВП, проблеми поводження з медичними відходами, розглянуто міжнародний досвід вирішення проблеми сміття та проведено презентацію єдиної сортувальної станції відходів у Рівному

З напрацюваннями у галузі поводження з відходами поділився директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Володимир Захарчук. „В процесі наближення екологічного законодавства та політики України до норм та стандартів ЄС у сфері охорони довкілля проводиться планування основних заходів, розробка та прийняття стратегій, нормативно - правових актів тощо. 8 листопада 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 820-р схвалена Національна стратегія управління відходами в Україні до 2030 року, яка запроваджує європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо. Прийнятий Національний план управління відходами до 2030 року, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року за № 117-р, який містить визначені заходи та чіткі строки виконання. Робота над Регіональним планом управління відходами в області вже розпочата. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 31 липня 2019 року № 698 створено робочу групу з розроблення Регіонального плану управління відходами в Рівненській області до 2030 року, до якої включені представники усіх районів області та міст обласного значення, профільних управлінь та департаментів.

Розроблення Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Рівненської області та проведення його стратегічної екологічної оцінки внесено до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2017-2021 роки (рішення обласної ради від 14.06.2019 № 1376), на виконання якого у 2020 році з обласного природоохоронного фонду передбачено виділити 1 млн. грн. Всі зацікавлені сторони, науковці, громадськість можуть долучатися до розробки Регіонального плану управління відходами і надавати свої пропозиції до 15 лютого 2020 року.

konferensiya_vidhodi_2020_1 

konferensiya_vidhodi_2020_2

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.