ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь

2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь

2 лютого, в день заснування Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів у 1971 році в м. Рамсар (Іран), відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь.

Тема 2022 року – «Водно-болотні угіддя – на користь людям і природі!».

 Ця тема привертає увагу до важливості водно-болотних угідь для багатьох аспектів діяльності та здоров’я людини, а також ролі цих екосистем для збереження біорізноманіття. Відновлюючи та зберігаючи водно-болотні угіддя, ми застосовуємо природо орієнтовані рішення для накопичення води, адаптації до зміни клімату та вирішення багатьох соціально-економічних питань, пов’язаних з використанням природних ресурсів.

Цей день вперше відзначено у 1997 році. З того часу до Всесвітнього дня водно-болотних угідь організовується низка інформаційних кампаній та природоохоронних акцій по всьому світу. Рамсарський секретаріат щорічно пропонує тему свята і за підтримки партнерів готує та поширює інформаційні матеріали, які можна знайти за посиланням https://www.worldwetlandsday.org. Адаптовані матеріали українською мовою у електронному вигляді можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/15UQO8fD2MhxtrLcdP2AudF7cHAS29uJt?usp=sharing»

З нагоди відзначення 2 лютого Всесвітнього дня водно-болотних угідь рекомендуємо провести інформаційні кампанії, спрямовані на підвищення обізнаності представників органів державної влади та самоврядування, громадськості, шкільної та студентської молоді з питань необхідності збереження водно-болотних угідь.

  Більш детальна інформація про водно-болотні угіддя на даному веб-порталі у рубриці «Прес-релізи»

 

  

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.