ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

До відома громадськості

У 2016 році уряд схвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року, згідно якої Україна має поступово зменшити кількість викидів в атмосферу, працювати над адаптацією до змін і дотримуватись міжнародних угод, розробивши план адаптації в кожній області залежно від розташування.

Для досягнення цієї мети Рівненською обласною організацією Українського товариства охорони природи спільно з департаментом екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації за підтримки Шведського міжнародного агентства з розвитку та співробітництва (Sida), громадської спілки „Всесвітній фонд природи Україна” в рамках програми «INSURE: movIng Nature baSed climate solutions into Ukraine’s Reform agEnda» реалізується проект «Сталий розвиток Рівненської області в умовах зміни клімату».

Партнерство між державою, бізнесом, громадськими організаціями та людиною створює потужне підґрунтя для відновлення України з її величезними природними ресурсами. Тому метою конкурсу є підтримка громадських ініціатив з впровадження природо-орієнтованих рішень для адаптації до зміни клімату у лісовому, водному та аграрному секторах, а також для відновлення громад у післявоєнний час.

Питання адаптації до змін клімату найбільш актуальне для сільського, водного та лісового господарства, оскільки заставляють аграріїв та лісівників враховувати кліматичні реалії у своїй роботі, а вони достатньо вагомі.

Ці питання необхідно відображати у стратегічних планових документах розвитку кожного регіону, в т. ч. нашої Рівненської області, яка стає більш привабливою для розвитку сільського господарства та більш вразливою до розвитку лісової галузі.

Проектом передбачені ворк-шопи, зустрічі фахівців та активістів-екологів, науково-практична конференція тощо, які допоможуть сформувати робочу групу із зацікавлених осіб з ініціювання природо-орієнтованих рішень для врахування адаптації до зміни клімату та відновлення громад у післявоєнний період. Напрацювання цієї робочої групи можуть стати основою для стратегічних планувальних документів розвитку Рівненщини в умовах адаптації до зміни клімату.

27 жовтня 2022 року в м. Рівне заплановано проведення Науково-практичної конференції «Вплив зміни клімату на розвиток Рівненської області»

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.