ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

В області підведено підсумки проведення "Дня довкілля- 2012"

Завдяки широкій підтримці громадських організацій, представників органів влади, небайдужих громадян відзначення Дня довкілля стало днем активних практичних дій на захист навколишнього середовища.
У рамках відзначення Всеукраїнського "Дня довкілля" працівники державного управління охорони навколишнього природного середовища у Рівненській області прийняли участь у суботниках до пасхальних свят; провели акцію на захист вікових дерев в парку Рівненського обласного краєзнавчого музею (лікування дупла 100 річного клену, встановлення інформативних табличок біля вікових дерев парку тощо); взяли участь в тематичних семінарах присвячених Дню довкілля, що проходили у Рівненській державній обласній бібліотеці.
Держуправлінням спільно з редакціями газети „Літопис Заходу плюс” та „Вільне слово” проведено акцію „Посади дерево”. В рамках якої висаджено 17,459 тис. дерев та залучено близько 130 тис. осіб. Активно до посадки долучилися трудові колективи підприємств, установ та організацій, студенти навчальних закладів, учні та громадяни області.
А також, пройшла Всеукраїнська акція „Майбутнє лісу у твоїх руках”. У рамках акції посаджено понад 2001,1 га лісових культур сосни, ялини, дубу, берези, груші, яблуні, тополі, в тому числі 70 га нових лісів.
За період проведення „Дня довкілля” та Всеукраїнської акції „За чисте довкілля” в області посаджено 2001,1 га лісових насаджень, упорядковано 755,76 га територій парків, скверів та алей, створено 9 нових парків загальною площею 2,02 га, посаджено близько 229 тис. саджанців дерев, 43 тис. кущів, створено 32,7 га нових газонів та квітників, ліквідовано 923 стихійних сміттєзвалищ, прибрано 1843,3 га при будинкових територій та 410 упорядковано, очищено 438,7 км берегів річок, розчищено та упорядковано 233 джерела. У заходах всього взяло участь понад 84 тис. осіб і витрачено 1344,155 тис. грн.
З метою формування екологічної культури школярів, дбайливого ставлення до збереження довкілля в навчальних закладах області були проведені екологічні уроки, години спілкування, круглі столи, виступи екологічних агітбригад, екологічні ігри, вікторини, виставки літератури, конкурси творів різних жанрів екологічного спрямування.
Дякуємо всім небайдужим до проблем навколишнього середовища хто долучився до акції та зробив свій внесок у спільну справу охорони природи.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.